Företagsresa

Vi ska åka på en företagsresa i höst

Företagsresor kan vara ett bra sätt att se olika delar av världen och samtidigt bygga relationer med kollegor, leverantörer och kunder.

Nu i höst ska vi på vårt företag åka på en resa till Danmark där vi har både leverantörer och kunder. Tanken är att vi både ska besöka dessa samt jobba med team-building kollegor emellan.

På min avdelning är vi är glada över att få resa runt i Danmark med företaget. Vi kommer som sagt var träffa leverantörer och kunder när vi är där och vi ser fram emot att lära oss mer om deras verksamheter. Det här är ett utmärkt tillfälle till att både bygga relationer och utöka våra kunskaper och vår förståelse för våra kunder och deras verksamhet.

På så sätt kan alla lära känna varandra bättre och bygga en starkare relation vilket är viktigt att göra både med leverantörer och kunder.

Att tänka på under en resa med företaget

Här är några tips för att få ut så mycket som möjligt av en företagsresa:

– Gör en bra research om platsen/platserna ni ska besöka: Innan ni reser, avsätt lite tid för att undersöka platserna ni ska åka till. Ta reda på vad det är för seder och bruk som gäller (om ni ska åka utomlands). Ha även koll på företagen ni ska besöka, alla företag har sin interna kultur och finn kunden eller leverantören i utlandet så har de säkert ett annat sätt att se på arbete och relationen mellan anställda och chefer än vad vi har i Sverige. Genom att göra din research kan ni undvika obehagliga situationer under resan.

– Packa smart: Att packa för mycket är ett vanligt misstag när du reser i tjänsten. Ett annat misstag många gör är att inte packa kläder för olika situationer, på besök hos en kund ska man antagligen vara affärsklädd medan man kanske vill ha mer bekväma och casual kläder om man ska gå ut på kvällen med kollegorna.

– Håll kontakt med jobbet men glöm inte av att koppla av: Med dagens teknik är det lätt att hålla kontakten med jobbet även om man befinner sig på andra sidan jorden. Det är för all del en fördel att det är så med se till att koppla bort jobbet ibland och njut av omgivning och upplevelserna.

Med med lite planering och förberedelser kan man se till att ens företagsresor blir både trevliga och produktiva.