Gallerskopa

Vad är en gallerskopa?

Om du letar efter ett sätt att förbättra effektiviteten i ditt grävningsarbete kan du överväga att investera i en gallerskopa. Dessa skopor kan hjälpa dig att separera, stenar och annat skräp från jorden snabbare och enklare. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera vad gallerskopor är och hur de kan hjälpa dig med dina grävningsarbeten.

En gallerskopa är i princip en grävskopa med hålutrymmen i bakväggen som fungerar som en gigantisk sil på en grävmaskin, och kan användas för att rensa ut sten från jord.

Hur använder man en gallerskopa?

Du kanske undrar hur dessa hinkar egentligen fungerar och hur man går till väga för att använda dem. Allt föraren behöver göra är att montera skopan på grävmaskinen på vanligt sätt och sedan gräva i den hög med sten eller jord som behöver bearbetas.

När skopan är full skakar föraren helt enkelt skopan med hjälp av skopans styrning på grävmaskinen, och den finare jorden faller igenom och lämnar de större stenarna i skopan. Dessa kan sedan tippas på en separat hög.

Gallerskopor är skopor med horisontella stänger som fungerar som gigantiska siktar på grävmaskiner. De används för att rensa sten (och andra typer av schaktmassor) från jord och är ett utmärkt verktyg för att separera sten och jord.

Att köra en grävmaskin med en gallerskopa är enkelt – du sätter bara fast skopan på grävmaskinen på vanligt sätt och gräver sedan i högen. När skopan är full skakar du den med hjälp av skopstyrningen på grävmaskinen och ser hur den finare jorden faller igenom, så att bara de större stenarna blir kvar i skopan. Dessa kan sedan tippas på en separat hög.

Gallerskopor har horisontella stänger och detta är en bättre konstruktion av flera skäl. För det första är skopan starkare eftersom de stängerna har samma form som en traditionell skopa och stödjer skopans övre skal. För det andra ger horisontella stänger en större slitstyrka Och slutligen ger horisontella stänger en bättre gallringsfunktion.

Så om du letar efter en grävskopa som får jobbet gjort snabbt och effektivt, är en gallerskopa definitivt rätt väg att gå.

Varför ska man använda en gallerskopa?

En gallerskopa är ett utmärkt sätt att sortera ut stenar och jord på plats. Vilket gör processen smidigare och gör även att man eventuellt kan använda visst material istället för att slänga allt efter att man sorterat allt.

Här är en sida med en mängd olika typer av gallerskopor om du vill se vilka typer av skopor det finns att välja på.