kassasystem för restaurangen

Vi har köpt nytt kassasystem till vår restaurang

Jag och min familj driver en grekisk restaurang i Göteborg. Vi serverar klassiska grekiska rätter. Efter över 20 år i branschen så är jag van vid att arbeta på det gamla klassiska sättet med en kassapparat där man slår in varje beställning och så går den ut till köket där en bong-skrivare skriver ut beställningen på papper. Nu har vi dock bestämt oss för att bli lite mer moderna och införskaffat oss ett nytt kassasystem till vår restaurang.

Det nya systemet är mycket mer avancerat än vårt gamla och har ett par spännande funktioner som vi ser fram emot att testa. Med det nya systemet kommer vi att kunna spåra försäljningsdata mer exakt och gränssnittet är mycket mer pedagogiskt att använda.

Till kassasystemet har vi kopplat skärmar ute i köket så istället för att få ut beställningarna på papper via bong-maskinen så kan de i köket nu ser beställningarna på en skärm. De kan också se vilka förrätter, varmrätter och desserter som ska ut då serveringspersonalen kan knappa in att det är dags för desserter för ett visst bord, väldigt smidigt och bra!

Det gör att arbetsflödet blir mycket bättre och mindre ryckigt. Det kan ofta vara väldigt stressigt när man har många matgäster och serveringspersonalen måste springa in till köket för att säga att ett visst bord ska ha sina varmrätter medan ett annat bord ska ha sina desserter. Nu kan de istället knappa in direkt i sina terminaler vilket bord som ska ha sin mat vilket gör det mycket mer strömlinjeformat.

I vår restaurang serverar vi som sagt klassisk grekisk mat, vi har souvlaki (grillspett) Moussaka (gratäng), tzatziki (givetvis!), svärdfisk, Kalamataoliver och mycket mer.

Till det serverar vi grekiska vita och röda viner samt grekisk öl (Mythos).

Vi har ett grekiskt upplägg för hela slanten i vår restaurang med andra ord. Givetvis så har vi även inrett vår restaurang med grekiskt tema och vi spelar grekisk musik.