Om mig

056

Jag heter Torbjörn Lundström är född i Gällivare i Norrbotten, bor nu i Såå, en förort till Sveriges alpinacentrum Åre, med sambon Anneli och fyra döttrar. Hantverk har alltid varit en stor del av mitt liv. Även jakt, fiske, samt skidåkning med mina barn. Eftersom knivar alltid varit med sedan jag varit liten är det naturligt att de tillhör mina favoriter.

Material till mitt hantverk, så som  ren- och älghorn rotmasur och vrilar hämtas mestadels från närområdet. Men jag använder mig även av material som mammut och fossil valross. Själva smidet står Mattias Styrefors och Kent Andersson för. Två mycket duktiga smeder, Mattias tillhör en bland världens bästa mosaik smeder. Samarbetar även med andra knivmakare. Där jag även finner inspiration

Hantverket har utvecklats från att ha tillverkat bruksknivar till kompisar till att i dag både göra bruksknivar och exklusiva samlarknivar, har det sista året utvecklat och tillverkat kockknivar bestick och andra försmår för köket.Har idag levererat knivar och bestick till ett otal kända kockar och restaurangen.